-OFFICIAL SPM 2010 SBP RESULTS-

First of all, I would like to congratulate to all PATRIOTS (7th Batch), ALAM SHAH SCIENCE SCHOOL, KUALA LUMPUR aka ASiS for the great achievement although we can't stand at the top... I'm proud with you lads ^^. For those who r not lucky enough, this is not the end of everything.. Try harder next time.. Don't ever think that God didn't answer your prayer.. He indeed has a greater plan for you.. who knows, ur future r way much better than those who r being successful this time..


Now, lets prove "Menzahirkan Pemimpin Bertaraf Dunia"
^__^



 *SM SAINS ALAM SHAH, GP - 1.35 , SBP RANK - 06





43 comments:

  1. result SBP je ke yg ade? sekolah lain macam mana?

    ReplyDelete
  2. ala..nk tgk gak result skolah2 private.. diskriminasi!

    ReplyDelete
  3. what about mrsm?

    ReplyDelete
  4. rasanya Kolej Yayasan Saad masih terbaik dalam malaysia kan???

    ReplyDelete
  5. hmm.kalau boleh nk minta jasa baik abg blogger ni tlg carikan maklumat lengkap bg smua kategori skolah di malaysia ni. termasuklah MRSM. kalau bole la.. =)

    ReplyDelete
  6. bangge tol jd ex-student KYS ^ ^..masih di tangga teratas with GPK 0.66..but saser not bad..they're better than last year..congrats to all =)

    ReplyDelete
  7. Poseidon + zeus + anonymous: insya Allah akan di post nanti..~

    hades: kalo nk ikotkn SM Sains Tuanku Munawwir la skola terbaek spm 2010... mmg btol MRSM Pengkalan Chepa dgn KYS dpt GPK lebey rendah... cume MRSM dgn KYS bkn bwh KPM... ^^

    ReplyDelete
  8. thanx for the infos bro Gee.
    x sabar nk tgk rsult private school n MRSM. Hoho! =)

    ReplyDelete
  9. pleasure..!
    MRSM da update.. private 2 x sure bleh dpt ke x..

    ReplyDelete
  10. Bagus la. SM Sains Tuanku Munawwir, keep it up :)

    Saudara Hades,
    Pencapaian KYS memang patut dibanggakan. KYS memang sekolah terpilih. Tapi results KYS sedikit menurun daripada tahun sebelumnya ya? Class of 2009 KYS memang pelajar2 yang terpilih ke? Results mereka begitu baik sekali.

    ReplyDelete
  11. Hades: yup..! no doubt bout it..! ^^

    ReplyDelete
  12. to Nurul dot..dot..dot :

    weit, ko jgn na riak sgt la wei. bkn bguih mane pownnn kys tuh. sbp gk lg bguih.

    ReplyDelete
  13. rilex guys.. x perlu gaduh2. smua skolah bagus. masing2 ad kelebihan trsendiri. kta kna saling support. =)

    ReplyDelete
  14. i'm neutral...saya cuma terdengar khabar angin tersebut.masih belum terbukti kesahihannya.terima kasih.

    ReplyDelete
  15. zeus: btol3..! relax je..! sume skola bgs..! ^^

    ReplyDelete
  16. sekolah itu diciptakan banyak-banyak bukanlah untuk dilawankan mana yang bagus dan mana yang buruk...harus diingat sekolah itu terbina untuk menjadi asas kepada pembinaan negara...Alhamdulillah banyak sekolah di Malaysia melahirkan pelajar-pelajar yang cemerlang...Insya Allah cemerlanglah masa depan negara kita Malaysia ini...Jadi sama-samalah kita berpesan sesama kita tanggungjawab kita selepas ini untuk membawa Malaysia negara terbaik di dunia daripada jasadnya sehinggalah ruhnya!

    ReplyDelete
  17. cemerlang dunia dan akhirat sama . insyaALLAH .
    bijak tak berbudi tak guna jugak . peringatan tok diri sniri ^^

    ReplyDelete
  18. asal kisas je yg nmpk lain??? 114???

    ReplyDelete
  19. Anonymous: like2..! ^^
    nabil: nmpk laen..?? cmne 2..??

    ReplyDelete
  20. amat2 bersetuju dgn pandangan yg dikemukakan saudara/saudari Aristotle serta Anonymous (cemerlang dunia dan akhirat sama) jom kita perkenalkan moto baru..
    "Majulah Pendidikan Untuk Negara"
    p/s-asyik sukan je yg maju..pendidikan nk gak

    ReplyDelete
  21. Actually bila dah start pre-u SPM mcm dah xde ape sgt pun. It only acts as a platform to get what we really want in life. And at the end of the day it all depends on your individual effort anyways.

    So let us pray that we'd all get to achieve what we desire in life, God's willing :)

    ReplyDelete
  22. "Majulah Pendidikan Untuk Negara..!" ^^

    Athena: like..! ^^

    ReplyDelete
  23. aku rasa blog ini sepatutnya mempamerkan keputusan sekolah-sekolah lain juga. tidak adil rasanya.

    ReplyDelete
  24. kronos: sry laa.. mmg nk buat cm2.. tp xde sumber plak... stakat nih.. mmg dpt utk result sbp n mara je.. neway, kalo ade sumber, bole la bg taw.. insya Allah... akan dipost..! =)

    ReplyDelete
  25. good job gee on the info.congrats to all the schools that had made it.well, ak x phm btol r bdk2 kys ni. bg ak la, diorg ni mmgla bguih tp x matang betol. bangga sgt dgn result diorg. tmpt post utk sbp pon nk tles psal kjyaan diorg. tah pape. x btmpat lah. klau ni srt khbr xpela jgk.

    ReplyDelete
  26. gee: okay, thx for the info ya. keep it up!
    anonymous: what's the relation between 'bguih' and 'x matang'? what's with 'tles psal kjyaan' and 'srt khbr'? will this commentary space be a war zone of secondary schools? who's 'x matang' now?

    ReplyDelete
  27. lek ar anoymous, kys tak kutuk pun sekolah2 lain. kau lak nak cam nak cari gaduh. boleh je....

    ReplyDelete
  28. Anonymous + Poseidon: thank you guys..! ^^
    I have always thought the actions of men the best interpreters of their thoughts. ~John Locke

    ReplyDelete
  29. chill la..result SPM je kot..nk bangga sgt pun buat ape..bukan tiket masuk syurga pun =_____=" budak2 ni ape hal nk gado2 bende camni

    ReplyDelete
  30. Pandai si blogger crop image kan? LOL. learnt from your mistake? Asal you delete my comment?

    ReplyDelete
  31. biarla dier org nak bangga. sape tak excited dapat 1st dlm malaysia. aku lak biase je, takde ar bangga sgt.ok ar ade gak comment cam bangga sikit dari kys tapi aku rase takde pun ayat dari kys yg nak menjatuhkan sekolah lain pun. so takyah ar cakap tak matang ke ape. cam si poseidon kata takdi ar, sape yg tak matang skrg sbnrnye. Peace.

    ReplyDelete
  32. Anonymous: im sorry..~ i do previously take urs and fully aware that it is not mine.. so now, this picture is genuinely mine.. blog that take ur pic and thank 2 me, i sincerely give kudos to "if u know what i mean". sorry 4 the inconvenient.. http://acap-mamy.blogspot.com/2011/03/rangking-sbp-spm-2010.html

    ReplyDelete
  33. Makin hangat ye perbincangan di sini. Apa2 pun, SBPI ftw :)

    ReplyDelete
  34. Wahai Dewa2 Greek sekalian, bila nak buat meeting dekat Olympus nak jatuhkan Kronos ni?

    ReplyDelete
  35. haha! Aku tggu msa je.x pyh la meeting2. SKYPE sudeh~ teknologi weh! bkn zaman batu.. =)
    add skype aku.

    ReplyDelete
  36. Ok2 brother Zeus. Kau ada skype adik2 yang lain tak? bagi skype kau.

    ReplyDelete
  37. alrite! emmm bole ke klau aku reveal identity aku kat cni???

    ReplyDelete
  38. Tak perlu lah reveal, cuma bagi skype je pun. add aku la. po.sei.don.luv.d.sea

    ReplyDelete
  39. Kepada adik-adik di SBP/MRSM, kalau diikutkan keputusan di atas, ianya amat jauh daripada yang sepatutnya. Adik-adik kan ke masuk sekolah tu dengan 5A UPSR atau 7A, 8A PMR? Patutnya straight A mesti 100% dan GPS mesti 0 atau paling busukpun 0.5. Kerajaan belanja begitu banyak wang untuk bina SBP/MRSM. Tiap satu sekolah tak kurang 40 juta. Kalau mRSM lagi banyak, ada sampai suku billion!!! Semua kemudahan ada. Maka haraplah adik-adik yang masih di sbp mengambil iktibar akan senarai tu, bukan untuk dikomen saja tapi untuk dijadikan teladan.

    ReplyDelete
  40. kys no.1 satu lah...gpk die 0.66 ...

    ReplyDelete